Potpisan ugovor o suradnji između HNK u Zagrebu i ADU radi usavršavanja mladih umjetnika

Potpisan ugovor o suradnji između HNK u Zagrebu i ADU radi usavršavanja mladih umjetnika

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Akademija dramske umjetnosti potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji kojim uređuju međusobna prava i obveze u izvođenju nastavne prakse studenata Akademije. Sudjelovanje i rad s umjetnicima i drugim djelatnicima HNK u Zagrebu pridonijet će profesionalnom profiliranju, umrežavanju i usavršavanju mladih umjetnika koji studiraju na Akademiji.

Intendantica HNK u Zagrebu Iva Hraste Sočo i dekan Akademije dramske umjetnosti Davor Švaić izrazili su zadovoljstvo postignutim ugovorom, na dobrobit studenata, ali i samoga kazališta.

HNK u Zagrebu na ovaj način otvara vrata svojega kazališta i omogućuje studentima svih odsjeka ADU platformu za stjecanje novih znanja potrebnih za rad u profesionalnom kazalištu, rekla je intendantica Iva Hraste Sočo istaknuvši kako će ovim ugovorom dvije institucije koje djeluju u području kazališne umjetnosti ostvariti još veći stupanj suradnje te omogućiti studentima da kroz praksu, asistiranje i umjetnička istraživanja steknu uvid u rad profesionalnoga kazališta.

Uvjereni smo kako će ovaj model unaprijediti uspješnu dugogodišnju suradnju Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, izjavio je dekan Davor Švaić spomenuvši kako Akademija dramske umjetnosti razvija program stručnih praksi u izvedbenom i audiovizualnom području radi osiguravanja izravne veze i strukture komunikacije između studenata i profesionalnog okružja u području kulture i umjetnosti za koje se obrazuju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.