Senka Bulić i Marin Kaporelo s intendanticom Filjak počinju suradnju s festivalom na kraju ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara

Senka Bulić i Marin Kaporelo s intendanticom Filjak počinju suradnju s festivalom na kraju ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara

Intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić iza koje je uspješna prva sezona u Varaždinu i jednako tako uspješan ravnatelj Osorskih glazbenih večeri Marin Kaporelo preuzet će svoje dužnosti zajedno s intendanticom Filjak na kraju ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara, napominje Ministarstvo. Ministrica Obuljen Koržinek suradnike je imenovala na prijedlog buduće intendantice Dubrovačkih ljetnih igara Martine Filjak, koja tu funkciju preuzima nakon uspješne međunarodne pijaističke karijere. 

Martina je svojila niz prvih nagrada na renomiranim međunarodnim natjecanjima, a u Hrvatskoj je zasluženo ovjenčana najprestižnijim priznanjima. Redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku, surađujući u posljednja dva desetljeća s najpoznatijim svjetskim orkestrima i najuglednijim dirigentima na najznamenitijim glazbenim pozornicama od Concertgebouwa u Amsterdamu, preko Konzerthausa u Berlinu i Carnegie Halla u New Yorku, do Teatro Colon u Buenos Airesu ili Musikvereina i Konzerthausa u Beču.
Upravo zahvaljujući bogatoj, uspješnoj i dinamičnoj karijeri, brojnim inozemnim i nacionalnim suradnjama te suvremenom kreativnom pristupu glazbeno-scenskim izvedbama, Martina Filjak pokazala se kao sjajan kandidat za umjetničko predvođenje našeg najstarijeg i najuglednijeg ljetnog festivala – Dubrovačkih ljetnih igara. 

Oboje suradnika, ističe Ministarstvo, bogatog su i plodnog opusa i iskustva rada u glazbeno-scenskom području.Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je Senku Bulić ravnateljicom dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara i Marina Kaporela pomoćnikom intendantice za produkciju, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.