New York - Stanki Gjurić, iz Čakovca za film "Link" Specijalna nagrada za najbolju režiju i najbolji strani kratki narativni film

New York - Stanki Gjurić, iz Čakovca za film "Link" Specijalna nagrada za najbolju režiju i najbolji strani kratki narativni film
Od 5. do 7. studenog u New Yorku (SAD) održao se  'Egipatsko američki filmski festival', u čijoj su službenoj selekciji sudjelovali dugometražni i kratkometražni filmovi iz 58 zemalja svijeta.
Na svečanom zatvaranju EAFF-a koje se odvijalo u kinu u Brooklynu, hrvatskoj filmašici rodom iz Čakovca, Stanki Gjurić, za njezin film "Link" uručena je Specijalna nagrada za najbolju režiju i najbolji strani kratki narativni film.
Gjurić je, osim što je redateljica, istovremeno i producentica, scenaristica, snimateljica i montažerka svog igrano - animiranog filma, pa čak i glumica u istom.  Nagradu joj je, u prisustvu žirija, uručio osnivač festivala, Safwet Yousef.
Egipatsko-američki filmski festival' ima idealističke ciljeve koji uključuju potporu kreativnosti, te poticanje talentiranih filmaša otvaranjem komunikacijskih kanala između umjetnika i inovatora. Kino klub u Egiptu i kino klub u New Yorku koji su osnovani prilikom pokretanja festivala, tijekom cijele će godine prikazivati filmove sudionika, kao i klasike svjetskog filma.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.