Filmovi spajaju Japan i Hrvatsku, ali i slavni dres slavnog Luke Modrića

Filmovi spajaju Japan i Hrvatsku, ali i slavni dres slavnog Luke Modrića

Drugi Hrvatski film festival počeo je 15. prosinca 2023. i traje do kraja tjedna. Riječ je o drugom djelu manifestacije “Japan Croatia Film Festival 2023”, dok je prvi dio bio prikazivanje japanskih filmova zagrebačkoj i hrvatskoj publici. Na svečano otvaranje u Japanu,  došli su hrvatski veleposlanik Dražen Hrastić, predstavnik ministarstva vanjskih poslova gospodin Yutaro Nishida i japanska glumica Izumi Yamaguchi. Naravno, a uz njih je bio Adouard Tripković Katayama, predsjednik Japan Croatia Society. Među uzvanicima bilo je puno režisera, glumaca, producenata i distributera.

 Nakon pozdravnog dijela bila je održana objava nagrađenih japanskih filmova festivala koji se održao u Zagrebu prošloga mjeseca. Festivale u Zagrebu i Tokiju nominalnom podrškom podržali su veleposlanstvo RH u Japanu kao i veleposlanstvu Japana u Hrvatskoj. U Tokiju festival je film otvorio “Nosila je rubac črleni”. Tijekom festivala prikazivat će se također filmovi  “F20”, “Polako nikuda”, “Nešto slatko” i nogometni dokumentarac “Vatreno srebro”. Velika je atrakcija podatak da je, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, dogovoreno darivanje sretnom dobitniku koji je došao na festival, a riječ je o dresu širom svijeta cijenjenog  Luke Modrića s potpisom!

Također  svi sudionici imaju priliku besplatno sudjelovati na koncertu Elis Lovrić, koja će otpjevati i tri pjesme na japanskom jeziku. Koncert je istovremeno i zatvaranje festivala.

 Uskoro i dodani sadržaji uspjele manifestacije

 Dobili smo, posebno za naš portal izjavu jednog od glavnih organizatora ova  dva značajna festivala, gospodina Edouarda Tripkovića Katayame, koji se i do sada istaknuo radom u Japan Croatia Socieyju:„Koristim priliku zahvaliti svim japanskim i hrvatskim javnim institucijama i privatnim tvrtkama koje su prepoznale našu inicijativu vrijednu pokroviteljstva, realizirano u obliku nominalnih potpora, donacija, ustupanjem proizvoda i financijskim sredstvima. 

Nakon ovogodišnjih festivala, već od siječnja 2024. god. počinjemo sa pripremama sljedećih izdanja. Planiramo i hrvatskoj i japanskoj publici predstaviti veći izbor filmova a trenutno postoji inicijativa da osim samih filmova, predstavimo i dodatne sadržaje.“Dakle, suradnja se nastavlja na najbolji mogući način – spajajući dvije daleke ali bliske države.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.