Drama zagrebačkoga HNK-a 23. i 24. veljače istovremeno na četiri kazališne pozornice

Drama zagrebačkoga HNK-a 23. i 24. veljače istovremeno na četiri kazališne pozornice

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ovoga će petka, 23. veljače, svoj bogat program predstaviti na gostovanjima širom Hrvatske, ali i europskim gostovanjem. U istome danu autorski projekt Bobe Jelčića, predstava Sorry gostuje u belgijskom Théâtre de Liège, a drama – Enigmatske varijacije u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Istovremeno, predstava Kad svijeće dogore bit će dio Virkasa – Virovitičkih kazališnih susreta, dok će zagrebačka publika moći pogledati najnoviju dramsku predstavu Fafarikul.

Predstava Sorry autorski je projekt Bobe Jelčića, osmišljena kao kazališni proces u kojemu glumci Drame HNK u Zagrebu i studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu zajedno demonstriraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima, društvenim pitanjima i svakodnevnim emocijama. Glavnu ulogu tumači prvakinja Drame Jadranka Đokić. Predstava je nastala u sklopu projekta Prospero – prošireno kazalište, koji okuplja devet kazališta iz devet zemalja EU-a, između ostalog i belgijsko kazalište Théâtre de Liège u kojemu drama zagrebačkoga HNK-a izvodi predstavu 23. i 24. ožujka.

Drama Enigmatske varijacije Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić, nastala u koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, ponovno se vraća na riječku scenu. U ulogama su dva dramska prvaka, riječki Aleksandar Cvjetković kao pisac i nobelovac i zagrebački Luka Dragić u ulozi novinara.

DP 2024 - DRELE

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.