Najoriginalnija izvođačica Dore 2020. zvukovima prirode upozorava na globalni problem požara

Najoriginalnija izvođačica Dore 2020. zvukovima prirode upozorava na globalni problem požara

“Ne pjevam za pobjedu, pjevam za mamu. Kako za svoju koja je uvijek u prvom redu na svim koncertima, tako i za onu koja me svaki dan grli gravitacijom.” AKLEA NEON
 Osječka vila ritma i beata ima tek tri singla i već tri Rock&Off nominacije, a široj će se javnosti predstaviti na Dori 2020. Pjesma “Zovi ju mama” Aklein je odgovor na požare diljem svijeta, poziv na akciju i osvješćivanje prisnosti sa zemljom – mamom.
Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta koketirala je i s klupskom glazbom poput duba i trancea. “Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni”, izjavljuje Aklea, «pridružili smo se najvećoj volonterskoj neprofitnoj akciji pošumljavanja Boranka na Mosoru i mapirali mjesta zvukom u tri etape – na zgarištu, tijekom pošumljavanja i na prostoru mlade šume.
Od tih zvukova oblikovali smo ambijent i ritam sekcija pjesme.” Cilj mladih glazbenika bio je uhvatila pravi duh transformacije određenog prostora zemljinog tjemena kojemu je čovjek naudio i onda mu svojom rukom pomogao.
“Zahvalna sam i na tome što ću scenu napokon opet dijeliti i sa svojim Brevisicama, njih tri (Laura Gluck-Radičević, Arijana Šmit i Aleksandra Vukadinović) bit će mi vokalna potpora.”
Aklea je u 13 godina svoje karijere s Vokalnim Ansamblom Brevis nastupala na tri kontinenta i u prestižnom Carnegie Hallu.
 

“Osim Brevisica u pjesmi pjevaju i kelj i mladi bor. Stvarno! Ovu magiju uspjeli smo izvesti pomoć uređaja Bamboo – muzika biljaka, koji se priključi na list i korijen biljke i bilježi njezine el. impulse.”

 Foto: Mislav Mesek

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.