Dani slovenskog turizma 2022 - Najveća turistička manifestacija u Sloveniji održava se u znaku »većeg bookinga i većih vrijednosti«

Dani slovenskog turizma 2022 - Najveća turistička manifestacija u Sloveniji održava se u znaku »većeg bookinga i većih vrijednosti«

LJUBLJANA-LAŠKO-Ovogodišnji najveći stručni događaj na području slovenskog turizma – Dani slovenskog turizma 2022 održava se u odličnoj turističkoj destinaciji Laško od 14. do 16 studenoga. Glavna nit susreta turističke struke kreće se oko strateškog cilja ostvarivanja „zelene butičnosti i većih vrijednosti za sve“. Prema riječima Maje Pak, direktorice Slovenske turističke organizacije na uvodnoj konferenciji za novinare, to znači da će se oprezno ići na „umjeren kvantitativni porast“ dolazaka i noćenja turista i „povećani porast kvalitete usluga i dodanih vrijednosti“.  

Temeljna ishodišta u ostvarivanju ovih u biti optimističkih ciljeva predstavili su: Matjaž Han, ministar gospodarskog razvitka i tehnologije(nadležan i za područje turizma), Andrej Prebil, predsjednik Turističko gospodarske zbornice, Patricija Furlan, predsjednica Sekcije ugostiteljstva i turizma Obrtne zbornice, Jože Prah, potpredsjednik Turističkog saveza, Drago bulc, predsjednik Društva turističkih novinara Slovenije i uime domaćina Mojca Leskovar, predsjednica uprave Thermana d.d. Laško. 

U okviru Plenarnog dana sa stručnim i znanstvenim sadržajima o stanju i perspektivama slovenskog turizma, održava se i svečana podjela najviših priznanja u turizmu.Prva dva dana održava se i tradicionalni Ugostiteljsko – turistički skup sa stručnim raspravama, takmičenjima i podjelama priznanja. Turistički savez Slovenije prvog dana organizira takmičenje pod nazivom: "Moja domovina – lijepa i gostoljubiva“ i susret oko 400 turističkih društava. Bit će riječi i praktičnih primjera prakse digitalnog preustroja Slovenske turističke organizacije. U znaku zelenog turizma je većina sadržaja trodnevnog susreta pa i dolasci na susret sa posebnim vlakovima Slovenskih željeznica, što se preporučuje svim sudionicima.

 

 

 

 


 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.