HTZ: Prva ovogodišnja kampanja za promociju predsezone na 12 emitivnih tržišta

Cro feeds

Hrvatska turistička zajednica započela je prvu ovogodišnju marketinšku kampanju za promociju predsezone na 12 europskih tržišta među kojima su: Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska, Slovenija, Austrija, Poljska, Češka, Italija, Francuska, Mađarska, Nizozemska, Švedska i Švicarska. Kampanja se provodi do 15. travnja na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na YouTubeu, a tu su i aktivnosti display oglašavanja. Do početka ove kampanje HTZ je provela i prvu ovogodišnju brand kampanju na pet emitivnih tržišta među kojima su Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska, Švedska i Španjolska. Cilj kampanje bio je podizanje prepoznatljivosti Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije te jačanje snage nacionalnog turističkog branda.

„U ovoj godini nastavljamo s provedbom aktivnosti koje značajno doprinose daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije. U tom smislu provodimo i ovu marketinšku kampanju za promociju predsezone na 12 ključnih tržišta promovirajući nautiku, aktivni turizam, kulturu, eno-gastronomiju te prirodne ljepote. Naime, riječ je o proizvodima koji predstavljaju glavni motiv dolaska turista u razdobljima predsezone“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
 
Dodajmo kako će Hrvatska turistička zajednica tijekom 2019. godine provesti četiri glavne promotivne kampanje, odnosno dvije kampanje za promociju pred i posezone te dvije brand kampanje. Cilj promotivnih aktivnosti je, između ostalog, pozitivan utjecaj na turistički promet, koji u dosadašnjem dijelu godine bilježi više od 525.000 dolazaka i 1,4 milijuna noćenja, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 11 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.