U Rijeci održana 28. dodjela plaketa i promocija knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24.“
Okusi hrvatske tradicije, po promotivnim cijenama u rasponu od 15 do 30 eura za jelo i piće, u studenome u stotinjak restorana diljem Hrvatske Po promotivnim cijenama u rasponu od 15 do 30 eura za jelo i piće posjetitelji stotinjak restorana diljem Hrvatske moći…
ŠKMER - Trening Sportske prehrane dio je edukacijskih paketa EU projekta Kuhinja znanja ŠLKMER pozivava da u utorak 19. rujna između 17 i 21 sati sudjelujete na nutricionističko-kulinarskom treningu Sportske prehrane s degustacijom…
U ŠKMER Akademiji kreću prve kulinarsko-nutricionističke radionice prehrane djece od 1 do 3 godine Mladi kuhari željni usavršavanja, novih tehnika, metoda i drugih znanja vezanih uz struku, mogu se do 22. rujna 2023. godine…
U ŠKMER Akademiji kreću prve kulinarsko-nutricionističke radionice prehrane djece od 1 do 3 godine U nastavku suradnji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) s nutricionistima, nastalih iz potrebe da se gastronomija spaja i…
Štrudlafest, od. 1 do 3. rujna u selu štrudla - Jaškovu! Znate li da je 2015. godine selo Jaškovo upisano u Guinnessovu knjigu rekorda budući da je tada pripremljena najduža savijača…
PIK Vrbovec i ove godine generalni sponzor manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ Jedinstvena turističko-kulinarska manifestacija u Hrvatskoj, “Kaj su jeli naši stari” održava se po 42. put u Vrbovcu, od 25. do…
Matija Bogdan i Janez Bratovž pripremaju uzbudljivu gourmet večer u Njivicama Jedan od najpoznatijih slovenskih chefova svjetskoga glasa Janez Bratovž gostovat će na novom izdanju Aminess Wine & Gourmet Nightsa u…
Gastro avantura na 25. Špancirfestu - ovo svakako vrijedi probati Da se kraj ljeta već tradicionalno obilježava u Varaždinu, na najboljem uličnom festivalu Špancirfestu, to već sigurno dobro znate, a…
Istarski ovčji sir Špin najbolji je sir na svijetu u svojoj kategoriji Zlatna medalja i trofej za najbolji ovčji sir stigla je s natjecanja International cheese & dairy awards 2023 održanog u…
Matija Bogdan uz vrhunske chefove i vinare oduševio jelima u novom 7 Seas Restaurant & Baru na otoku Krku Početak ljeta u samom srcu Njivica obilježen je spektakularnim otvorenjem nove omiljene gastronomske lokacije na otoku Krku. Radi se o…
„Istarska kobasica“ / „Istrska klobasa“ u prijelaznoj nacionalnoj zaštiti kao zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla Sredinom lipnja Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Rješenje o prijelaznoj nacionalnoj zaštiti naziva „Istarska kobasica“ / „Istrska klobasa“ kao zaštićena oznaka…
Nagrađivani restoran Spinnaker predstavio novi gastronomski koncept koji slavi istarsku tradiciju i lokalne namirnice Poznati porečki restoran Spinnaker, dočekao je sezonu u novom ruhu, osvježenim interijerom i s prekrasnom terasom uz more, te novim…