Restoran „Bernarda“ nudi jedinstvenu ponudu baziranu na biodinamičkim namirnicama

jelo

U najstarijem dijelu nekadašnjih termi, nadomak pučke kupelji, u Zagrebačkoj 7, u Varaždinskim Toplicama uz istoimeni hotel  s 12 smještajnih jedinica otvoren je i vrhunski restoran „Bernarda“, koji je  postao omiljeno odredište ne samo gostiju iz termi već i ciljano odredište posjetitelja iz Zagreba i obližnjih gradova te stranih turista.  Restoran kojega vodi svjetski poznati chef  Robert  Slogar svjetske je klase počevši od ambijenta koji već u dvorišnom dijelu i na terasi nudi ne samo posebni ugođaj i oazu mira već i jedinstvenu ponudu hrane i slastica za koje su brine  njegov kolega također vrhunski chef, Dejan Huzjak.

 Da restoran bude visoke klase pobrinuli su se vlasnici Bernarda Cecelja i Boris Perovski angažirajući vrhunske chefove koji svoj i restoranski recept uspješnosti baziraju na jedinstvenoji ponudi.Koncept restorana „Bernarda“  baziran je na namirnicama iz biodinamičnog uzgoja, što je i u svjetskom trendu.Uz originalne recepte chefa Roberta Slogara upravo to izdvaja ga iz mase drugih restorana i recept je za njegovu sve veću popularnosti.

  - Naši gosti prepoznaju razliku u okusima hrane pripremjene od namirnica koje se kupuju u supermarketima i namirnica i kultura koje su proizvedene na tradicionalan način jer su potonje sačuvale sve svoje vrijednosti i okuse i podsjećaju nas na okus hrane koju smo konzumirali u djetinjstvu ističe Slogar te napominje - mi smo odlučili spravljati jela ne samo od namirnica iz biodinamičkog uzgoja već i domaćih proizvođača.

- Zbog toga što smo povezani s lokalnim proizvođačima, namirnice su strogo sezonske. Nudimo ono što u tom trenutku nudi sezona pa je i naša ponuda to raznovrsnija. Dio tog voća i povrća sami i konzerviramo na tradicionalan način tako da gostima nudimo izvorne okuse našega kraja uz domaći štih, ali pripremljen na nov, inovativan način. Recept je provjeren i naši su gosti zadovoljni jer im nudimo sezonsko jagodičasto voće, a sezona je suncokreta, čičoke, batata. Mesne delicije radimo od svježe pripremljenoga mesa od poznatih domaćih proizvođača, kaže Slogar, koji ističe da svega toga ne bi bilo da smisao za takvu inovativnu kuhinju nemaju i vlasnici, a i sam Boris Perovski nedavno je uspješno završio jednu kulinarsku radionicu u Italiji.

 To se i gostima restorana „Bernarda“ jako sviđa te su im osim okusa i puna usta hvale na račun dvojice kuhara. Uz chefa Slogara za slastice se brine njegov kolega čije su kreacije na tanjuru često i pozlaćene,  jer uz slasticu ćete na tanjuru dobiti i mali jestivi zlatni grumenčić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.