Kali balzamni ocat od smokve osvojio Zlatnu košaricu za najbolji hrvatski proizvod u 2022.

Ante Bistre i Jelena Vidović

Kali - Povratak tradiciji iz Medveje osvojio je najviše glasova stručnog žirija i laskavu titulu najboljeg hrvatskog proizvoda u 2022. godini za svoj ukusni balzamni ocat od smokve.

U završnicu su se plasirale Kraševa Dorina i Argeta iz portfelja Atlantic Grupe, no Kali je osvojio ovo sjajno postignuće. Stoga je ovo doista sjajna vijest za male proizvođače, koji su važna karika u razvoju cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Kali Medveja – Povratak tradiciji bavi se proizvodnjom prehrambenih delicija po tradicionalnoj recepturi. “U borbi Davida s Golijatima, Kali Povratak tradiciji s Dorinom Kraševom i Argetom Atlanticovom, otvorili smo vrata svim malim proizvođačkim obiteljima da mogu snove pretvoriti u stvarnost.,” rekao je Ante Bistre, vlasnik Kalija.

Konzum i Studenac podijelili su titulu najboljeg trgovca godine, Cromaris Hrvatska je ponovno obranio naslov najboljeg proizvođača, Dukat Hrvatska je društveno odgovorna kompanija godine, najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, a najbolji tehnološki dobavljač je varaždinski Marker.

Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je u petak u okviru televizijske svečanosti koja je održana u organizaciji magazina i portala Ja TRGOVAC. Najbolje od najboljih u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje odabrao je stručni žiri sastavljen od uglednih stručnjaka, među kojima su predstavnici agencija za istraživanje tržišta NIQ, GfK, Ipsos, Hendal, Focus i Valicon, konzultantske kuće Deloitte, Ekonomskog instituta Zagreb, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.