U Varaždinu održano državno natjecanje vatrogasaca

U Varaždinu održano državno natjecanje vatrogasaca

Ministar Božinović podržao natjecatelje, Županija i Grad Varaždin priredili prijem za članove Organizacijskog odbora

Varaždin je bio domaćin osmog državnog natjecanja vatrogasaca Republike Hrvatske, a natjecanju su nazočili i mnogi vatrogasni dužnosnici iz susjednih zemalja Austrije, Slovenije i Mađarske.

Sudionike natjecanja je posjetio potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je obišao natjecatelje na stadionu Sloboda u društvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, predsjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravke Grđan, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića i ostalih predstavnika vatrogastva.

Natjecalo se 207 natjecateljskih odjeljenja koja su svoje snage odmjerila i pokazala u brzini i uvježbanosti. Pobjednici su se plasirali na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se održati slijedeće godine u Celju, u Republici Sloveniji.

- Vatrogasna zajednica je u našem mandatu postala Središnji državni ured i koji upravlja svojim sustavom nakon puno desetljeća. Vlada i sva ministarstva su tu da ih podrže. Ministarstvo unutarnjih poslova  posebice, budući da je Civilna zaštita sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova, a vatrogasci glavna operativna snaga civilne zaštite – naglasio je Davor Božinović prilikom posjete natjecateljima dok je župan Anđelko Stričak rekao kako je Grad Varaždin kolijevka hrvatskog vatrogastva i na tu činjenicu treba biti ponosan.

- Vidimo koliko nam je vatrogastvo bitno. Između ostalog, kada se dogode elementarne nepogode, prvi su na terenu vatrogasci. Nedavno smo imali elementarnu nepogodu u općini Sveti Đurđ gdje je pijavica raskrila desetak krovova i tada su upravo vatrogasci bili prvi na terenu. Znam s koliko se truda pristupilo problematici i osposobljavanju sastavnica domovinske sigurnosti. Nikada u povijesti u Varaždinskoj županiji nije toliko opreme ustupljeno čemu smo zahvalni premijeru Andreju Plenkoviću – istaknuo je župan.

Nakon održanog natjecanja priređeni je u atriju Starog grada prijem za članove Organizacijskog odbora i Voditeljstva natjecanja, a domaćini prijema bili su župan Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice zahvalio se domaćinima na prijemu te je pohvalio organizaciju samog natjecanja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.