Varaždinsko Dječje gradsko vijeće dalo prijedloge gradonačelniku

Varaždinsko Dječje gradsko vijeće dalo prijedloge gradonačelniku

Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina održalo je danas svoju redovnu sjednicu. Sjednici, koju je vodio predsjednik Lovro Ledenko uz dugogodišnju koordinatoricu Dječjeg foruma Dubravku Novak, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj. Članovi Dječjeg gradskog vijeća na početku sjednice gradonačelniku su uputili više prijedloga i želja, te izrazili potrebe djece, odnosno učenika varaždinskih osnovnih škola.

Između ostalog, uz zahvalu što učenici dobivaju besplatne radne bilježnice i materijale, što je osigurana prehrana za sve učenike, produžen boravak te nastavljen rad pomoćnika u nastavi te obnovljene pojedine škole, djeca su gradonačelniku predstavila mnoge druge prijedloge. Primjerice, u 1. OŠ tako bi željeli urediti školsko igralište i staviti gumenu podlogu, u 2. OŠ poželjeli su da se iscrtaju sportska igrališta a također su zatražili i povećanje sigurnosti u prometu. Forumaši 3. OŠ zatražili su nadogradnju škole te povećanje sigurnosti djece u prometu. Učenici 4. OŠ obavijestili su gradonačelnika o potrebi  sanacije krovišta, zatražili adaptaciju školske kuhinje i izgradnju učionice na otvorenom, a voljeli bi i više uređenih biciklističkih staza.

  Forumaši 5. OŠ stavili su naglasak na uređenje manjeg igrališta za polaznike produženog boravka, a čak su zamolili da im se kupe boje kojima bi sami uredili zidove škole. Šesta OŠ ukazala je na potrebu održavanja o obnavljanja dječjih igrališta i igrala te postavljanje gumenih podloga kao i pitke vode na igralištima. Forumaši iz nekoliko škola također pohvalili su uvođenje dječjeg participativnog proračuna,  a  istaknuli su  i želju da se konačno riješi problem baliranog otpada na ulasku u grad.

Odgovarajući na dječje upite, gradonačelnik Neven Bosilj prihvatio je sve prijedloge i najavio kako će veći planovi poput dogradnje škola ili uređenja vanjskih učionica biti uvršteni u planove te je dodao: Zapisao sam sve što ste vi rekli, dobio sam i sva vaša pisma. Vjerujem da sve to što ste tražili ćemo uspjeti realizirati. Druge godine kada se opet ovako nađemo moći ćemo reći „Super da smo sve to uradili!“, a vi ćete ponovo doći s novim idejama. Dobro je da imate ideje, moja je želja da ih imate što više i da se vaš glas čuje! – završio je gradonačelnik Neven Bosilj svoje obraćanje članovima Dječjeg gradskog U nastavku sjednice Dječje gradsko vijeće raspravljalo je o prijedlozima za  plan i program rada DGV-a do rujna 2023. godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.