Susret predsjednika Vlade Plenkovića i kardinala Bozanića

Susret predsjednika Vlade Plenkovića i kardinala Bozanića

Nakon uskrsnih blagdana, danas je u Banskim dvorima predsjednik Vlade Andrej Plenković primio nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića. Predsjednik Vlade je u povodu 25. obljetnice nadbiskupske službe kardinalu Bozaniću zahvalio za kvalitetnu suradnju i dijalog između Vlade RH i Katoličke Crkve.  U prijateljskom razgovoru međusobno je naglašena važnost otvorene suradnje između predstavnika državnih i crkvenih vlasti za dobrobit građana Republike Hrvatske. 
Tom je prigodom predsjednik Vlade poklonio kardinalu umjetničku sliku Raspela, a kardinal predsjedniku Vlade medalju 25. obljetnice nadbiskupske službe i knjigu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je na  Uskrs nakon Uskrsne mise koju je vodio kardinal Josip Bozanić, kako je važna poruka kršćanske solidarnosti i potpore onima kojima je to najpotrebnije s obzirom na brojne krize i nevolje s kojima se svijet suočava u posljednjim godinama:

"Želim svima sretan Uskrs, čuli smo lijepu propovijed kardinala Bozanića i važne poruke, prije svega poruku kršćanske solidarnosti i potpore onima kojima je to najpotrebnije s obzirom na brojne krize i nevolje s kojima se svijet suočava u posljednjim godinama", rekao je Plenković novinarima nakon mise održane u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.
 
Čuli smo i poruku nama, kao ljudima u politici, da vodimo računa o onima kojima je najteže. Nastojimo u svim mjerama i aktivnostima koje radimo to kontinuirano provoditi, ustvrdio je Plenković koji je misi nazočio zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i nekolicinom ministara.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.