Hrvatska promocija ljetnog vina "Summer wine" u Vinariji Šafran uz vinske koktele i dobru zabavu

vinska priča Šafran

Nakon predstavljanja novoga ljetnog okusa nazvanog Summer wine, koji je posebno biranim procesom pripremljen za najprobirljivija nepca ljubitelja blagih vinskih okusa, protekloga vikenda održanog u luksuznoj Villi Polesini u Poreču uz sudjelovanje tamošnjeg gradonačelnika Lorisa Peršorića i stotinjak bivših i sadašnjih turističkih djelatnika iz cijeloga svijeta, jučer je u Vinarija Šafran u Breznici priređena službena hrvatska promocija ovoga novog vina. Sasvim obično poslijepodne sasvim običnog utorka za posve neobičan ljetni okus noviteta iz Vinarije Šafran na otvorenoj terasi ovoga uglednog proizvođača kvalitetnih vina predstavilo je pravi hit za dolazeću ljetnu sezonu 2019.  Summer wine ili ljetno vino bistre roza boje u staklenoj butelji od 7 decilitara s manjim postotkom alkohola jamči užitak pijenja baš svima, od mladih do starijih, kako žena tako i muškaraca. Servira se hladno u čašama za crveno vino do pola popunjenim drobljenim ledom, pa ukrašenim komadima voća, u što se utoči decilitar do deci i pol Ljetnog vina i – ovoljetni je hit spreman za svačije nepce!

Dvjestotinjak ugostitelja, poslovnih ljudi, poduzetnika i novinara s područja Varaždinske županije i iz grada Zagreba čitavo je poslijepodne degustiralo različite koktele Ljetnoga vina s okusima voća ali i pojačane Ginom ili Vodkom za ljubitelje jačih ljetnih okusa, a za gastronomsko sljubljivanje okusa bili su zaduženi vrsni kuhari Udruge obrtnika grada Zagreba priredivši fritaje od šparoga sa špekom i kobasicama te sa kozicama, pa ražnjiće od piletine, povrća i ribe, čevapčiće, i srneći paprikaš sa žgancima i trgancima.

Program koji su vlasnici Vinarije Šafran ponudili uzvanicima na ovoj hrvatskoj promociji obilovao je pripravom najukusnijih voćnih i alkoholnih koktela na bazi Ljetnoga vina poznatoga cocktail majstora i voditelja akademije za barmene Denisa Ujkanovića, što je komentirao i okupljenima pojašnjavao znani hrvatski sommelier Darko Lugarić. Sve zajedno bilo je popraćeno vrhunskom biranom glazbenom kulisom DJ-a Mladena Libera, a dodatak ovome događaju bio je atraktivan senzualan plesni nastup višestrukih hrvatskih prvaka Branke Bartol i Davora Marčetića, te naposlijetku i večernji nastup tamburaša.

Okus Ljetnoga vina kao novoga hita Vinarije Šafran posebno su pohvalili predsjednik Obrtničke komore grada Zagreba Mirza Šabić, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić, vlasnice licencije izbora Miss Supranational Hrvatske Tamara Roglić i Sanja Bjedov Popović te aktualna Miss Supranational Tihana Babij, tv voditelj Ivan Fiolić Fio, pjevačica Vjekoslava Bach,  kao i brojni zagrebački i varaždinski ugostitelji i poduzetnici te predstavnici medija, a zadovoljstvo nisu krili ni vlasnici Vinarije Šafran supružnici Silvija i Josip Tržec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.