Izaslanstvo Grada i Županije odala počast preminulim građanima te poginulim braniteljima i antifašistima povodom blagdana Svih svetih

Izaslanstvo Grada i Županije odala počast preminulim građanima te poginulim braniteljima i antifašistima povodom blagdana Svih svetih

U povodu blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, PU varaždinske, članovi Udruga branitelja te Zajednice udruga antifašističkih boraca  položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve preminule građane Varaždinske županije te branitelje koji su položili živote u obrani Hrvatske, kao i na poginule antifašiste u Drugome svjetskome ratu.

U pratnji Husarske garde župan Radimir Čačić te saborska zastupnica Natalija Martinčević položili su vijenac kod Središnjeg križa, kod Spomen kosturnice te kod Križa branitelja.Pozvavši na minutu šutnje župan Čačić je naglasio kako unatoč borbi koju vodimo s epidemijom koranavirusom danas odajemo poštovanje i počast onima koji to zaslužuju.

Odali smo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali u obrani Domovine, ali smo dali počast i poginulim antifašistima koji su izgubili živote u Drugome svjetskome ratu. Također smo položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na sve preminule građane naše Županije. Ovo su dani kada se sjećamo svojim najmilijih i tu tradiciju obilježavanja blagdana Svih svetih moramo održavati – rekao je župan Čačić. Polaganju vijenaca nazočio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a  svoj doprinos svečanom polaganju vijenaca dali su i pripadnici Hrvatske vojske. Molitvu za sve preminule i poginule predvodio je policijski kapelan velečasni Ivica Horvat, dok je profesor Tomislav Ratković iz Glazbene škole Varaždin odsvirao mirozov.

- Kao i svake godine, danas smo se ovdje uoči Svih svetih prisjetili svih preminulih građana, svih Varaždinki i Varaždinaca, posebno hrvatskih branitelja, naših majki, očeva, baka, bližnjih koji su ovdje pokopani i koji su utkali dio svog života u povijest grada Varaždina. Danas smo obnovili uspomene na njih. Nastojali smo urediti naše groblje i u ovakvim pandemijskim okolnostima. Molim građane da pripaze jedni na druge, da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.