Polaganjem vijenaca te misom započelo obilježavanje 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije

Polaganjem vijenaca te misom započelo obilježavanje 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije

Povodom 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije kod Križa branitelja na gradskome groblju u Varaždinu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana te sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje. U ime Varaždinske županije vijenac su položili župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, a Grad Varaždin predstavljali su gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

Sve prisutne na minutu šutnje pozvao je župan Stričak, dok je velečasni Ivica Horvat predvodio molitvu.

Župan je istaknuo ponos svih građana zbog uspjeha i slobode koja je izborena u varaždinskim danima rata, i podsjetio koji su bili tadašnji ciljevi.

-Ono što je 1995. godine predstavljala vojno-redarstvena operacija Oluja, to su 1991. godine bili Varaždinski dani rata.  Godine 1995. cilj  je bio osloboditi okupirana područja i završiti rat , dok je 1991. godine cilj bio doći do naoružanja i njime zaustaviti daljnju agresiju, što to se upravo ovdje u Varaždinu dogodilo. Prvo slobodno područje bilo je na području današnje Međimurske i Varaždinske županije na što smo ponosni – rekao je župan Stričak.

Nakon polaganja vijenaca, varaždinski biskup mons. Bože Radoš predslavio je svetu misu za poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje u Varaždinskoj katedrali.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.