Hrvatska je svjetski prvak na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide

SVJETSKP PRVENSTVO U RIBOLOVU

 

U nedjelju je upriličena svečana završnica trostrukog Svjetskog prvenstva koje se proteklih dana održalo u Međimurju. Najveći broj ribolovaca u povijesti, više od 350 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta, okupilo se na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide, 11. Svjetskom prvenstvu za veterane i 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji veterana – Masters. Oko 1500 pratećih osoba uz natjecatelje te više tisuća posjetitelja bodrilo je ekipe i pojedince na lokacijama uz rijeku Muru u Svetom Martinu na Muri, Podturnu i Selnici.

Prema izjavama predsjednika Svjetske ribolovne federacije Claudia Matteolija, predsjednika hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, predsjednika Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimira Severa i potpredsjednika Međunarodne sportske Ribolovne Federacije Rolanda Marka, organizatori su se pobrinuli da se ekipe natjeću na najljepšim ribolovnim stazama u Europi. Na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide svjetski prvak je Hrvatska. Ekipno je reprezentacija Hrvatske osvojila zlato, reprezentacija Italije srebro, a Engleska broncu. Pojedinačno, član hrvatske reprezentacije Nikola Geček osvojio je zlato, reprezentativac Slovenije srebro, a bronca je otišla u Englesku. Na 11. Svjetskom prvenstvu za veterane ekipno je zlato osvojila reprezentacija Mađarske, srebro Italija, a broncu Engleska. U pojedinačnim natjecanjima zlato je osvojio predstavnik Italije, srebro predstavnik Engleske, a broncu predstavnik Mađarske. Premijerno, 1. Svjetsko prvenstvo u kategoriji veterana – Masters u ekipnom natjecanju bilo je najuspješnije za reprezentaciju Francuske, koja je osvojila zlato. Reprezentacija Engleske osvojila je srebro, a bronca je otišla u Češku. U pojedinačnom natjecanju zlato je osvojio predstavnik Srbije, srebro predstavnik Francuske, a broncu predstavnik Engleske.

Na završnoj svečanosti sudionicima se obratio župan Međimurske županije Matija Posavec čestitavši nagrađenima, ali i svima na sudjelovanju: „Vjerujem da ste zadovoljni Međimurjem, uređenošću staza, gostoljubivošću naših ljudi i cijelom organizacijom. Ponesite lijepe uspomene iz Međimurja i vratite nam se“, poručio je Posavec uime prisutnih načelnika općina – domaćina Dražena Črnčeca, načelnika Općine Sveti Martin na Muri, Ervina Vičevića, načelnika Općine Selnica, Perice Hajdarovića, načelnika Općine Podturen i Dražena Srpaka, gradonačelnika Murskog Središća.

Najveće zahvale na izvrsnoj organizaciji, promociji Međimurja i nastojanju da sve prođe u najboljem redu upućene su vrijednim volonterima iz Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije na čelu sa Zoranom Pfeiferom kojem je zahvalio i čestitao prvi čovjek FIPS-e (Svjetske ribolovne organizacije) Claudio Mateolli.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.