„Zagorski bagremov med“ i „Zagorski štrukli”/„Zagorski štruklji” dva nova hrvatska proizvoda zaštićenog naziva u EU Europska komisija je u Službenom listu Europske unije od 7. ožujka 2022. godine objavila da je „Zagorski bagremov med“ dobio…
Agriturizam Konavle priredio treće Gušte od kobasice uz pripremu i kušanje najduže kobasice U novije vrijeme obaraju se rekordi u pripremi kojekakvih jela i specijaliteta, od sarme do štrudle,pa tako i u Konavlima…
ŠKMER-ova Kuhinja znanja na Adriatic Gastro Show donosi mnoštvo edukacija i cooking showova Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) od 23. do 26. veljače na Adriatic Gastro Showu Spaladium Areni održat će…
Slavonija je dobila novo čarobno mjesto za evente s renesansnim interijerom i talijanskim glamurom – EVENTO otvorio svoja vrata Nedaleko od Osijeka, u srcu Slavonije, smjestio se novootvoreni prostor za evente čiji dizajn oplemenjuje šarm talijanskog glamura i duh…
Međunarodna gastro manifestacija Ninska šokolijada, recepti koje su obavijeni velom tajni, ove godine slavi 20. obljetnicu Slavi se dvadesetogodišnja očuvana baština-vještina izrade Ninskog šokola čiji je recept velikim dijelom otkriven javnosti, no još je uvijek obavijen…
Vegan Welcome: Gozba u „Academiji“ U „Hotelu Kaj“ u Mariji Bistrici u a la carte restoranu „Academia“ organizaciji Modni ALMAnah, predstavljena je nova gastro ponuda…
U tijeku prijave za 3. globalno natjecanje za start-upove u gastronomskom turizmu Svjetska turistička organizacija (UNWTO) u suradnji s Baskijskim kulinarskim centrom pokrenula je 3. globalno natjecanje za start-upove u gastronomskom turizmu.…
Božićno - novogodišnja čarolija Slastičarnice restorana Bernarda, naručite i uživajte u restoranu ili svome domu U ovoj predblagdanskoj euforiji mnogi možda neće stići sami napraviti božićne kolačiće. Ako je tako ili ste samo željni novih…
Kuhanje je đir!: Radionice kuhanja domaćih i poznatih svjetskih jela koje mlade pripremaju za samostalan život Atraktivna i zdrava jela svjetskih kuhinja, različite tehnike pripreme i, dakako, male gozbe na kraju druženja, bile su teme ovogodišnjeg…
GRAND GOURMET 2021. – Zadnji dana festivala donio je atraktivna natjecanja, zaruke, degustacije i recepte za tople blagdanske koktele U četvrtak, 9. prosinca, u Radisson Blu Resort & Spa, Split završio je GRAND GOURMET 2021. – Zadnji dana festivala…
Zadnjeg dana Grand Gourmeta zadarski barmen tijekom pripreme koktela zaprosio djevojku Zadranin Ante Butić tijekom natjecanja za najboljeg barmena Grand Gourmeta stigao je i zaprositi curu. U Split je stigao natjecati…
GRAND GOURMET 2021: Od natjecanja konobara do finih tehnika priprema ribe i slastica uparenima s vinskim izbornim berbama Natjecanjem barista i konobara nastavio se drugi dan Grand Gourmeta, međunarodnog natjecanja konobara, barista u Splitu kojeg po 7. put…